Enchiladas s mletým hovězím masem

Enchiladas s mletým hovězím masem
  • Čas přípravy
    20 min
  • Doba vaření
    60 min
  • Porce
    6
  • Celkový čas
    80 min

Když se řekne mexická kuchyně, určitě se každému vybaví tortilly, fazole, chilli papričky a rajčatové salsy. Enchiladas obsahují vše uvedené a potěší i náročnější strávníky.

Enchiladas s mletým hovězím masem jsou jedním slovem úžasné. Enchiladas jsou kukuřičné nebo pšeničné tortilly plněné v podstatě libovolnou směsí. Směs by určitě měla v nějaké podobě obsahovat chilli, jak už název vycházející ze slova enchilar naznačuje. Enchilar je v překladu ze španělštiny s chilli. Jednoduše si připravíte masovou směs se zeleninou, kterou naplníte tortilly, ty zbytkem omáčky zalijete, posypete sýrem a celé zapečete.

Suroviny na enchiladas s mletým hovězím masem

  • 3 lžíce oleje
  • 500 g mletého hovězího
  • 2 cibule
  • plechovka loupaných rajčat
  • 100 g rajského protlaku
  • 2 papriky
  • 3 chilli papričky
  • 350 ml hovězí vývar
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce sladké papriky / uzené
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička oregano
  • 200 g bílé fazole
  • 300 g červené fazole
  • 50 g hořké čokolády
  • sůl & pepř
  • čerstvý koriandr
  • nakládané jalapeňos
  • 1 balení malých pšeničných placek
  • zakysaná smetana
  • čedar

Postup přípravy plněných tortil enchiladas

  1. Nejprve zpracujte zeleninu. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, papriky na proužky a chilli na kolečka. V hrnci zahřejte olej, orestujte cibuli dozlatova a poté přidejte maso, které během restování rozdělujte na menší kousky.
  2. K orestovanému masu přidejte papriky, rajčata, protlak, chilli papričky a vše zalijte vývarem nebo vodou. Také přidejte veškeré koření a základ osolte. Nyní vše společně poduste 10 minut pod pokličkou.
  3. Hrnec odklopte a přidejte hořkou čokoládu. Snižte plamen na minimum a nechte jídlo dalších 30 minut probublávat, aby se omáčka trochu zredukovala (zhoustla). Poté přidejte fazole a chvilku společně prohřejte.
  4. Do pekáčku si dejte malou vrstvu směsi. Tortilly naplňte několika lžícemi směsi společně s nasekanými jalapeňos a nasekaným koriandrem. Dovnitř tortilly dejte i trochu sýra a tortillu jednoduše zamotejte. Plněné tortily vyskládejte vedle sebe do pekáčku. Zbytkem směsi je přelijte, posypte sýrem, nakládanými jalapeňos a čerstvým koriandrem.
  5. Enchiladas dejte zapéct na 20-30 minut do trouby, aby se sýr zapekl. Hotové enchiladas podávejte k zakysané smetaně nebo salse verde či rojo.

Chutnaly vám enchiladas s mletým hovězím masem? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Zapečené enchiladas s hovězím

    Mohlo by se vám líbit

    Recipe Reviews

    • mika69

      vypadá to neskutečně luxusně

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.