-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření60 min
-
Porce6
-
Celkový čas80 min
Když se řekne mexická kuchyně, určitě se každému vybaví tortilly, fazole, chilli papričky a rajčatové salsy. Enchiladas obsahují vše uvedené a potěší i náročnější strávníky.
Enchiladas s mletým hovězím masem jsou jedním slovem úžasné. Enchiladas jsou kukuřičné nebo pšeničné tortilly plněné v podstatě libovolnou směsí. Směs by určitě měla v nějaké podobě obsahovat chilli, jak už název vycházející ze slova enchilar naznačuje. Enchilar je v překladu ze španělštiny s chilli. Jednoduše si připravíte masovou směs se zeleninou, kterou naplníte tortilly, ty zbytkem omáčky zalijete, posypete sýrem a celé zapečete.
Suroviny na enchiladas s mletým hovězím masem
- 3 lžíce oleje
- 500 g mletého hovězího
- 2 cibule
- plechovka loupaných rajčat
- 100 g rajského protlaku
- 2 papriky
- 3 chilli papričky
- 350 ml hovězí vývar
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky / uzené
- 1 lžička římského kmínu
- 2 bobkové listy
- 1 lžička oregano
- 200 g bílé fazole
- 300 g červené fazole
- 50 g hořké čokolády
- sůl & pepř
- čerstvý koriandr
- nakládané jalapeňos
- 1 balení malých pšeničných placek
- zakysaná smetana
- čedar
Postup přípravy plněných tortil enchiladas
- Nejprve zpracujte zeleninu. Cibuli a česnek nakrájejte najemno, papriky na proužky a chilli na kolečka. V hrnci zahřejte olej, orestujte cibuli dozlatova a poté přidejte maso, které během restování rozdělujte na menší kousky.
- K orestovanému masu přidejte papriky, rajčata, protlak, chilli papričky a vše zalijte vývarem nebo vodou. Také přidejte veškeré koření a základ osolte. Nyní vše společně poduste 10 minut pod pokličkou.
- Hrnec odklopte a přidejte hořkou čokoládu. Snižte plamen na minimum a nechte jídlo dalších 30 minut probublávat, aby se omáčka trochu zredukovala (zhoustla). Poté přidejte fazole a chvilku společně prohřejte.
- Do pekáčku si dejte malou vrstvu směsi. Tortilly naplňte několika lžícemi směsi společně s nasekanými jalapeňos a nasekaným koriandrem. Dovnitř tortilly dejte i trochu sýra a tortillu jednoduše zamotejte. Plněné tortily vyskládejte vedle sebe do pekáčku. Zbytkem směsi je přelijte, posypte sýrem, nakládanými jalapeňos a čerstvým koriandrem.
- Enchiladas dejte zapéct na 20-30 minut do trouby, aby se sýr zapekl. Hotové enchiladas podávejte k zakysané smetaně nebo salse verde či rojo.
Chutnaly vám enchiladas s mletým hovězím masem? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Zapečené enchiladas s hovězím
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews